Er werd met onder meer boten en jetski's gezocht naar de jongen
NOS NieuwsAangepast

Jongen (8) vermist in zee bij Maasvlakte, ook zoektocht naar zwemmer Scheveningen

In Rotterdam is een jongen van 8 jaar vermist geraakt in zee bij de Noordzeeboulevard op de Maasvlakte. Verderop in zee bij Scheveningen hebben hulpdiensten afgelopen avond gezocht naar een 40-jarige man.

In de zoektocht naar de jongen hebben de hulpdiensten ruim een uur gezocht met drones, helikopters, jetski's, boten en een duikteam, schrijft regionale omroep Rijnmond. Maar zonder resultaat.

De stroming en het getij maken dat het niet meer aannemelijk is dat de jongen gevonden wordt op de plaats waar hij te water is geraakt. Vandaag wordt er verder gezocht.

Een andere jongen die tegelijkertijd op dezelfde plek vermist raakte, werd wel snel gevonden en levend uit zee gehaald. Hoe hij eraan toe is, is niet bekend.

Man vermist bij Scheveningen

De vermiste man bij Scheveningen ging zwemmen, maar keerde niet terug. De politie startte een zoekactie en heeft via Burgernet het publiek gevraagd om uit te kijken naar de zwemmer.

Volgens Omroep West ging de man aan het begin van de avond ter hoogte van het Kurhaus het water in en is daarna niet meer gezien. Rond 22.30 uur liet de politie weten dat de zoekactie was gestopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl