NOS Nieuws

Accountant van Blokker waarschuwt voor financiële problemen

Blokker moet snel maatregelen treffen om geldnood te voorkomen, waarschuwt KPMG, de accountant van de winkelketen. Dit meldt het FD en blijkt uit het jaarverslag van moederbedrijf Mirage Retail Group.

Volgens de accountant kan Blokker al in de herfst van 2024 in financiële problemen komen, tenzij de situatie snel verbetert. Maar zelfs als de winkelketen de komende maanden beter presteert, kan het nodig zijn dat Mirage Retail Group bedrijfsonderdelen moet verkopen om Blokker overeind te houden.

Snel maatregelen

Het gaat al langer niet goed met Blokker. Begin dit jaar werd er nog actief gezocht naar een nieuwe koper voor het bedrijf. Van dat plan werd afgezien toen er in mei 35 miljoen euro geleend kon worden bij de Amerikaanse investeringsmaatschappij Gordon Brothers.

Ynse Stapert, bestuursvoorzitter van Mirage Retail Group, liet destijds weten de toekomst van Blokker met vertrouwen tegemoet te zien. Naast de accountant uit ook Stapert zorgen over de voortgang van het bedrijf door de tegenvallende resultaten.

Als de resultaten in de komende maanden niet beter worden dan verwacht, moeten er deze herfst snel maatregelen worden genomen om te voorkomen dat het geld opraakt, zegt Stapert in het jaarverslag.

20 miljoen euro verlies

Blokker heeft zo'n 400 winkels en ruim 4000 werknemers. Het bedrijf lijdt sinds 2014 verlies. De familie Blokker verkocht de winkelketen in 2019 hun bedrijf aan Mirage Retail Group, waar ook Intertoys en Miniso toebehoren.

De groep maakte vorig jaar een verlies van 20,7 miljoen euro, al zitten daar wel de verliezen bij van electronicaketen BCC die vorig jaar failliet ging. Met Intertoys gaat het beter; vorig jaar werd een winst van ruim 7 miljoen euro behaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl