Politie gisteren op zoek naar de verdachte in de buurt van Vries
In samenwerking met
RTV Noord
NOS Nieuws

Politie pakt alsnog moordverdachte met tbs-verleden op in Drents dorp

De politie heeft een 56-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een vrouw in Groningen. Naar de man was gisteren uitgebreid gezocht in de buurt van het Drentse dorp Vries. Die zoektocht leverde niets op. Uiteindelijk werd de man gisteravond laat toch in Vries opgepakt.

RTV Noord meldt nu dat de verdachte tot 2019 werd behandeld in de tbs-kliniek Van Mesdag in Groningen. De man was veroordeeld tot vier jaar cel en tbs voor doodslag in 1993. Die tbs-maatregel werd in 2019 door de rechtbank in Alkmaar beëindigd.

De zoektocht, waarvoor de politie een groot aantal auto's, speurhonden en twee politiehelikopters inzette, volgde op de vondst van het lichaam van een 58-jarige vrouw, gisterochtend rond 10.30 uur in een woning in de Groningse Oosterparkwijk. Daarbij was volgens de politie sprake van "verdachte omstandigheden".

Kringloopwinkel

Meerdere bronnen bevestigen nu bij RTV Noord dat de opgepakte verdachte en het slachtoffer een relatie hadden. De twee zouden elkaar zo'n tien jaar geleden hebben leren kennen in een kringloopwinkel in Groningen. Daar werkte de verdachte onder begeleiding als patiënt van de Van Mesdag-kliniek. Hij zou hebben gekampt met een drugsverleden.

Het tbs-verleden van de man verklaart ook de grote inzet van politiemensen en materieel bij de zoektocht naar de man gisteren. Zo werd bij Vries ook de Dienst Speciale Interventies ingezet, wat in de regel gebeurt als het dreigingsniveau hoog is.

Signalement

Omdat de aanvankelijke zoektocht niets opleverde, verspreidde de politie gisteravond een uitgebreid signalement van de man. Daarbij stond ook dat de scooter van de verdachte in Vries was aangetroffen. RTV Drenthe schrijft dat de man op het moment van zijn arrestatie in de buurt was van het dorpshuis in Vries. Hoe de politie hem daar heeft gevonden, is niet bekendgemaakt.

Advertentie via Ster.nl