Politie op de wegen rond Vries
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS NieuwsAangepast

Politie zoekt 56-jarige man na vondst dode vrouw in Groningen

De politie is op zoek naar een 56-jarige man uit Groningen. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een vrouw vanochtend in een woning in Groningen.

Direct na de vondst van het lichaam van de vrouw werd al een grootscheepse zoektocht op touw gezet, Naast tal van politieauto's en speurhonden zette de politie daarbij aan het eind van de ochtend ook twee helikopters in. De actie concentreerde zich rond het Drentse dorp Vries, ruim twintig kilometer ten zuiden van Groningen.

Het lichaam van de vrouw werd vanochtend rond 10.30 uur gevonden in een woning in de Groningse Oosterparkwijk, meldt RTV Noord. De vrouw is volgens de politie onder verdachte omstandigheden overleden. Over haar identiteit is geen duidelijkheid gegeven. Wel is bekendgemaakt dat zij en de verdachte elkaar kenden.

De politie stelde naast het gebruikelijke forensisch onderzoek ook een buurtonderzoek in. Bij de zoektocht rond Vries werd ook de Dienst Speciale Interventies ingezet, wat in de regel gebeurt als het dreigingsniveau hoog is.

Volgens RTV Drenthe werd een deel van het bos bij Vries afgesloten voor alle verkeer. Een aantal bewoners van het gebied werd "uit voorzorg" uit huis gehaald door de politie. Na een paar uur werd de zoektocht gestaakt.

Signalement

Vanavond gaf de politie een signalement van de 56-jarige verdachte. Hij is kaal, ongeveer 1.80 meter lang en heeft een tatoeage van een pijl in zijn nek. De man werd vanochtend om 07.20 uur voor het laatst gezien bij een geldautomaat aan de Oosterhamrikkade in Groningen.

Hij reed op een scooter, die later in de omgeving van Vries werd aangetroffen. De politie waarschuwt de man niet te benaderen maar direct 112 te bellen.

Advertentie via Ster.nl