NOS Sport

Weer goede olympische dag Bouwmeester, die steeds ruimer aan kop gaat

Bouwmeester blij na opnieuw sterke dag, maar ook kritisch: 'Elfde plek onnodig'

Zeilster Marit Bouwmeester heeft wederom een goede dag gekend in het olympische ILCA 6-toernooi. De olympisch kampioene van 2016 noteerde in haar races een derde en elfde positie en verstevigde daarmee haar koppositie in het klassement.

Die elfde plek is haar slechtste resultaat tot nu toe, waardoor deze voorlopig niet meetelt. Bij alle zeilsters telt het slechtste resultaat van het toernooi niet mee.

Haar naaste belager Anne-Marie Rindom noteerde een vijftiende en vierde plek. Aangezien zij eerder al een slechte race kende, tellen beide resultaten mee.

Zonder wind, is goud al voor Bouwmeester

Maandag is er weinig wind voorspeld op het water bij Marseille. Mocht er niet gevaren kunnen worden, is het goud een feit voor Bouwmeester. Daar wil ze zelf absoluut nog niet aan denken.

"Ik ga ervan uit dat we er gewoon voor moeten varen, dat ik ook topsport. Er staan nog twee races gepland", zegt Bouwmeester.

Bij het zeilen is de positie waarop je eindigt, het puntenaantal dat je toebedeeld krijgt. Goede resultaten betekenen dus weinig punten en degene met de minste punten wordt kampioen.

Grote voorsprong

Bouwmeester staat nu, zonder die elfde plek meegeteld, op 19 punten. Rindom heeft een score van 47, en staat extra op scherp omdat haar 'wegstreeprace' een 26ste plek is. Vandaag liep Bouwmeester twaalf punten uit op Rindom.

Duko Bos noteerde in zijn races een 4de en 28ste plek, waardoor hij nu op de vijftiende positie staat in de ILCA 7-klasse met nog twee races te gaan. Alleen de top tien gaat door naar de medal race.

In de Nacra-17, een klasse voor gemengde teams, staan Laila van der Meer en Bjarne Bouwer op de achtste positie na zes races.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl