Een bewoner wijst aan tot waar het rioolwater stond
In samenwerking met
Oost
NOS Nieuws

Vijftig huizen in Enschede onbewoonbaar na noodweer

Vijftig woningen in Enschede zijn na noodweer onbewoonbaar verklaard. Op 21 juli viel er heel veel regen in de regio Twente. Herstel van de woningen gaat zeker zes maanden duren, schrijft de regionale omroep Oost.

Op meerdere plekken was bijna twee weken geleden sprake van wateroverlast, maar Enschede werd extra hard getroffen.

Ongezond

Rioolwater heeft door de overstromingen veel schade aangericht bij tientallen huizen. Het rioolwater is in de muren en vloeren getrokken en daar schimmels en bacteriën achtergelaten. De GGD heeft de huizen onderzocht en geconcludeerd dat het ongezond is om in de woningen te blijven.

De gemeente en de woningcorporatie adviseren bewoners hun beschadigde woning zo snel mogelijk te verlaten.

Het gaat om huurwoningen in de wijken Pathmos en Stadsveld. Sommige bewoners moesten hun complete inboedel weggooien na de overstromingen, vertelden ze eerder aan de omroep.

Het water kwam tot 10 centimeter hoog in de woningen:

Vijftig huizen in Enschede onbewoonbaar door wateroverlast: bewoners krijgen ander huis

Volgens Oost hebben veel bewoners tijdelijk onderdak gevonden bij familie en vrienden of op een camping. Daarnaast zijn enkele bewoners afgelopen dagen ondergebracht in hotels. Alle getroffen bewoners krijgen op korte termijn vervangende woonruimte.

"Van de ene op de andere dag zijn mensen in een afschuwelijke situatie terechtgekomen", zegt locoburgemeester Jeroen Diepemaat. "Ze hebben schade aan persoonlijke bezittingen. Hun zorgen zijn groot."

De woningbouwcorporatie streeft ernaar zo snel mogelijk vervangende tijdelijke woningen te bieden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl