NOS Sport

Handboogschutters Schloesser en Van der Winkel in eerste ronde uitgeschakeld

Handboogschutter Schloesser in de eerste ronde uitgeschakeld

De individuele wedstrijd bij het handboogschieten is voor twee van de drie Nederlandse vrouwen al direct voorbij. Gaby Schloesser en Laura van der Winkel zijn in de eerste ronde direct al uitgeschakeld. Quinty Roeffen komt woensdagmiddag nog in actie.

Schloesser, die op de Olympische Spelen van Tokio nog deel uitmaakte van de zilveren gemengde ploeg, was niet opgewassen tegen Lisa Barbelin: 6-2. In Tokio werd ze in het individuele toernooi in de zestiende finales ook al uitgeschakeld door de Française.

De eerste set tussen de 30-jarige Schloesser (nummer 20 van de wereld) en de 24-jarige Française (nummer 11) ging nog gelijk op. De tweede set ging met relatief lage scores (25-24) naar Barbelin, die vervolgens de derde set met 29-27 pakte. Ze had in de vierde set aan een punt genoeg (29-29).

Van der Winkel

Ook Laura van der Winkel werd al in de eerste ronde van het individuele toernooi uitgeschakeld. De nummer 49 van de wereld verloor met liefst 7-1 van Diananda Choirunisa, de mondiale nummer 38.

Van der Winkel (22) had grote moeite de roos te vinden. Van haar twaalf pijlen landden er maar twee in de tien. De 27- jarige Indonesische liet vier tienen noteren en ook vier negens (Van der Winkel maar één).

Van der Winkel snel uitgeschakeld bij handboogschieten door Indonesische Choirunisa

Schloesser lijkt haar carrière daardoor te beëindigen met één keer olympisch zilver, van de gemengde landenwedstrijd in Tokio met Steve Wijler.

In Parijs gaf Schloesser eerder aan dat ze zich de komende jaren meer wil richten op haar familie, hoewel ze deelname aan de Spelen van Los Angeles in 2028 niet volledig uitsluit.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl