Bij de plek waar de steekpartij plaatsvond was vanmiddag veel politie aanwezig
NOS NieuwsAangepast

Twee kinderen doodgestoken bij dansles in Engeland, verdachte (17) opgepakt

Bij de steekpartij in Southport in Engeland zijn twee jonge kinderen om het leven gekomen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Zes kinderen en twee volwassenen verkeren in "kritieke toestand", zei de politiechef.

De verdachte van de steekpartij is een 17-jarige jongen uit een nabijgelegen dorp, hij is opgepakt. De politie denkt dat hij alleen handelde en gaat niet uit van een terroristisch motief. Er wordt niet naar andere betrokkenen gezocht.

Het motief van de dader is nog onbekend. De politie vermoedt dat de twee volwassenen die in kritieke toestand verkeren gewond raakten toen zij de kinderen probeerden te beschermen tegen de aanval.

Dansles in buurtcentrum

De dader stak om zich heen in een buurtcentrum waar op dat moment een dansles met een Taylor Swift-thema werd gegeven aan jonge kinderen. Verschillende ooggetuigen spraken al van meerdere kinderen met steekwonden.

De politie van het graafschap Merseyside sprak vanmiddag van "groot incident" in een pand in Southport, een kustplaats op ongeveer 30 kilometer van Liverpool. Al snel meldde de politie dat er een verdachte met een mes was aangehouden. Na de arrestatie van de jongen was er "geen verdere dreiging" meer, meldde de politie op X.

Hulpdiensten waren massaal ter plaatse:

Twee kinderen gedood bij steekpartij in Engeland

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl