NOS Sport

Beachvolleyballers Boermans/De Groot laten ervaren Spanjaarden kansloos in eerste duel

Beachvolleyballers Boermans/De Groot winnen eerste duel op Spelen van Spanjaarden

Beachvolleyballers Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn de Olympische Spelen prima begonnen. In het mulle zand onder de Eiffeltoren in Parijs werden de ervaren Spanjaarden Pablo Herrera en Adrián Gavira in twee sets verslagen: 21-15 en 21-15.

In twee vrijwel identieke sets slopen Boermans en De Groot halverwege weg bij Herrera en Gavira. Een klein gaatje van drie, vier punten hielden ze vervolgens goed vast. Na 35 minuten beachvolleybal was de wedstrijd alweer klaar.

Eiffeltoren op telefoonachtergrond

"We waren heel gefocust. Ik ben blij dat we zo begonnen zijn", zei De Groot na afloop. "Het is hartstikke vet om hier te spelen. Met veel Nederlanders die we ook echt horen op het veld."

"Oranje valt goed op", lachte Boermans. "Vier jaar geleden heb ik al de achtergrond op mijn telefoon aangepast naar de Eiffeltoren, omdat ik wist dat het hier zou zijn. Dit is het hoogste wat je kunt halen in onze sport. Hopelijk kunnen we nog meer wedstrijden winnen."

Boermans heeft Eiffeltoren al vier jaar als achtergrond op telefoon: 'Hoogst haalbare'

Winnen van de Spanjaarden was voor Boermans en De Groot, de nummer vijf van de wereld, niet vanzelfsprekend. Wereldtop zijn ze niet, maar Gavira (36) en Hererra (42) speelden wel al op meerdere olympische toernooien. Herrera volleybalt op zijn zesde Spelen en pakte twintig jaar geleden al eens een zilveren medaille op de Spelen van 2004 in Athene.

Door de zege, de eerste keer dat het Nederlandse duo de Spanjaarden in twee sets heeft verslagen, hebben Boermans en De Groot een prima uitgangspositie voor de laatste twee poulewedstrijden in groep F.

Dinsdagavond treffen Boermans/De Groot onder de Eiffeltoren om 20.00 uur Miles Evans en oud-basketbalprof in de NBA Chase Budinger uit de Verenigde Staten. Op 2 augustus om 16.00 uur volleyballen ze tegen Youssef Krou en Arnaud Gauthier-Rat uit Frankrijk.

Hoe moeilijk kan het zijn: beachvolleybal met Stefan Boermans
Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl