Werkzaamheden op het spoor bij Amersfoort
NOS NieuwsAangepast

Treinverkeer Amersfoort weer opgestart na uitlopen 2 weken werkzaamheden

Na twee weken van werkzaamheden rijden er vanaf vandaag weer treinen rond station Amersfoort. Vanochtend was er eerst nog sprake van een storing waardoor de dienstregeling later op gang kwam dan gepland. De NS verwacht dat er na 09:15 uur geen verdere vertragingen zullen zijn.

Vanaf vandaag moet alles in de richtingen Amsterdam, Zwolle en Deventer weer volgens het boekje rijden. Het blijft nog wel opletten voor reizigers, want op andere trajecten gaan de werkzaamheden nog door. Reizigers tussen Utrecht en Amersfoort moeten via Hilversum reizen. Op het traject Amersfoort-Ede-Wageningen rijden de komende weken bussen.

Dertig jaar oude wissels

De afgelopen twee weken werden kabels, wissels, leidingen en 5 kilometer spoor vervangen. Dat was hoognodig: sommige wissels waren bijvoorbeeld al zo'n dertig jaar oud. Voortaan kunnen treinen met een hogere snelheid Amersfoort binnen rijden en weer vertrekken.

Op het station zelf is een perron verlaagd en is er gewerkt aan een trap en een roltrap. Ook ging de verwarming van die wissels van gas over op elektriciteit.

Van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus rijden er weer geen treinen rond Amersfoort. Op die dagen worden er bussen ingezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl