Werkzaamheden bij station Amersfoort
NOS Nieuws

Twee weken geen enkele trein rond station Amersfoort

Vanaf vandaag rijden er twee weken lang geen treinen rond Amersfoort. Spoorbeheerder ProRail vervangt vijf kilometer spoor en ook wissels, kabels en leidingen.

Volgens ProRail zijn de werkzaamheden hard nodig. Veel wissels zijn zo'n dertig jaar oud en toe aan vervanging. Ook gaat de verwarming van de wissels over van gas op elektrisch. Dat is duurzamer en zorgt er volgens ProRail voor dat treinen met een hogere snelheid het station van Amersfoort kunnen binnenrijden en weer vertrekken.

Ook op het station zelf wordt gewerkt. Er wordt een perron verlaagd en er wordt gewerkt aan een trap en roltrap.

Omreizen of met de bus

Door de werkzaamheden rijden er tot en met zondag 28 juli geen treinen van en naar Amersfoort. Voor reizigers van en naar de stad worden bussen ingezet. Reizigers tussen Utrecht en Deventer kunnen omreizen via Arnhem Centraal. Tussen Utrecht en Zwolle is het advies om via Almere om te reizen.

Eind deze maand wordt het treinverkeer van en naar Amersfoort weer deels hervat. Tussen Den Dolder en Amersfoort rijden dan nog geen treinen, waardoor reizigers tussen Utrecht en Amersfoort via Hilversum moeten reizen. Over vijf weken rijden alle treinen weer volgens de dienstregeling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl