Tafeltennisster Eerland ronde verder na overtuigende overwinning

Tafeltennisster Britt Eerland heeft de tweede ronde bereikt op de Olympische Spelen. De 30-jarige Schiedamse won in de Paris Expo Porte de Versailles met klinkende cijfers van Hana Goda uit Egypte: 11-9, 13-11, 11-6, 11-6.

Eerland werd bij haar derde olympische deelname in de eerste ronde gekoppeld aan het Egyptische toptalent. De zestienjarige Goda is de op een na beste Afrikaanse tafeltennisster en staat 32ste op de wereldranglijst, 42 plaatsen hoger dan Eerland.

Maar Eerland (30) liet bij haar rentree op het hoogste niveau zien dat de ranglijst kan bedriegen. Haar lage notering is te verklaren: Eerland nam eind 2022 vanwege zwangerschap afstand van de sport. Destijds voorspelde zij al er op de Spelen van Parijs weer te staan.

Hana Goda

En zo geschiedde. Tegen Goda gaf de ervaring van de Nederlandse de doorslag. Eerland kwam in de eerste game terug van een flinke achterstand (2-7) en overleefde ook de tweede spannende game.

Die tikken kwam haar jonge tegenstander niet te boven. In de volgende ronde treft Eerland de winnaar van de wedstrijd tussen de Monegask Xiaoxin Yang en Hana Matelová uit Tsjechië.