Loran de Munck
NOS SportAangepast

De Munck in finale paard voltige, Schmidt en Rijken in eindstrijd meerkamp

Vice-Europees kampioen Loran de Munck heeft zich verzekerd van de finale van het onderdeel paard voltige. De turner ging met een score van 14,766 als achtste en laatste naar de eindstrijd van komende zaterdag. De Ier Rhys McClenaghan en de Amerikaan Stephen Nedoroscik waren de sterksten in de kwalificatie met een score van 15,200.

Ook meerkampers Casimir Schmidt en Frank Rijken grepen een ticket voor de eindstrijd, die woensdag op de kalender staat. Olympisch debutant Schmidt gaat als zeventiende naar de allroundfinale, met een puntentotaal van 82,098. Herintreder Rijken werd acht jaar na zijn laatste olympische optreden in Rio de Janeiro drieëntwintigste met zijn score van 81,233.

De Nederlandse ploeg greep naast een plaats in de landenfinale. De collectieve rondgang langs de zes toestellen leverde een totaal van 247,295 op. Daarmee kwam het team een half punt tekort om bij de beste acht te eindigen. Nederland werd uiteindelijk tiende.

China plaatste zich als eerste voor de strijd om olympisch goud. De Chinezen kwamen tot 263,028 punten. Daarmee bleven ze Japan (260,594) voor. De Britten tekenden met 256,561 voor de derde score van de dag.

Bekijk de reacties van Loran de Munck en Casimir Schmidt na hun oefeningen:

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl