Max Verstappen
NOS SportAangepast

Derde tijd Verstappen in tweede training België, McLaren snelste

Max Verstappen heeft de derde tijd gereden in de tweede vrije training voor de Grand Prix van België. Op het circuit van Spa-Francorchamps, gelegen in de Belgische Ardennen, waren McLaren-rijders Lando Norris en Oscar Piastri de snelsten.

De snelle tijden werden in de eerste fase van de training gereden, daarna bereidden de teams en coureurs zich met langere runs voor op de wedstrijd van zondag.

Verstappen zal zondag in de startopstelling tien plekken naar achteren worden gezet, omdat hij zijn vijfde verbrandingsmotor van het jaar gebruikt. Vier is de limiet in de Formule 1. Voor elk element dat je over die grens gaat, krijg je een gridstraf.

Verstappen snelste in eerste training

In de eerste training reed Verstappen vroeg in de sessie een sterke reeks ronden op de harde banden, waarna hij op het snellere zachte rubber de rapste tijd noteerde.

Oscar Piastri noteerde de tweede tijd op het prachtige circuit van Spa-Francorchamps.

Vroeg in de sessie maakte Daniel Ricciardo een spin mee. Hij ging te hard op het gas bij het uitkomen van de eerste bocht en ging in de rondte. Later zagen we onder andere Lewis Hamilton kort de baan afsteken in de Les Combes-chicane, aan het einde van het lange rechte stuk in sector 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl