Modderstroom Ethiopië
NOS Nieuws

Meer dan 150 doden door aardverschuivingen in Ethiopië

Bij twee aardverschuivingen in het zuiden van Ethiopië zijn zeker 157 mensen om het leven gekomen. Het heeft de afgelopen tijd hard geregend in het afgelegen gebied, waardoor modderstromen ontstonden.

Door de eerste aardverschuiving in de regio Gofa, zo'n 500 kilometer van hoofdstad Addis Abeba, werden tientallen mensen onder de modder bedolven. De lokale overheid meldde 55 slachtoffers. Toen hulpverleners op het steile terrein naar overlevenden zochten, volgde een nieuwe aardverschuiving. Daardoor kwamen er nog meer mensen om het leven.

Gebied moeilijk begaanbaar

Er wordt nog steeds gezocht naar overlevenden, maar het getroffen gebied is moeilijk begaanbaar. Inmiddels zijn minstens vijf mensen levend uit de modder gehaald. Het hoofd van de rampenbestrijdingsdienst zegt dat het dodental waarschijnlijk oploopt, omdat er nog meer lichamen geborgen moeten worden.

Bekijk hier beelden van het gebied waar de aardverschuiving plaatsvond. Er wordt nog steeds gegraven, op zoek naar overlevenden:

Zeker 157 doden door aardverschuivingen Ethiopië

Volgens een lokale bestuurder zijn onder de slachtoffers vrouwen, kinderen en politieagenten. Hij zag hartverscheurende taferelen: "Er zijn kinderen die lijken omhelzen, nadat ze hun hele familie hadden verloren door het ongeluk."

Aardverschuivingen komen vaker voor tijdens regenachtige periodes. Deze periode duurt waarschijnlijk nog tot september.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl