Nadal viert zijn overwinning
NOS SportAangepast

Nadal maakt knappe comeback en bereikt na twee jaar weer een finale

Rafael Nadal heeft de finale van het ATP-toernooi van Bastad bereikt. Op het Zweedse gravel verloor hij nog de eerste set van Duje Ajdukovic (ATP-130), maar daarna rechtte hij de rug: 4-6, 6-3, 6-4.

Het betekent voor Nadal, die de laatste jaren veel blessureleed kende, zijn eerste finale sinds hij de eindstrijd op Roland Garros won in 2022.

In de finale, die zondag op het programma staat, neemt Nadal het op tegen Nuno Borges (ATP-51). De Portugees versloeg Thiago Agustin Tirante in de andere halve finale in twee sets: 6-3, 6-4.

Nadal won het toernooi in Bastad één keer: als 19-jarige in 2005.

Stabiel spel

De 38-jarige Nadal speelde een stabiele partij tegen Ajdukovic. Hij liet zich niet te veel verleiden om naar het net te komen en maakte beduidend minder onnodige fouten dan zijn Kroatische opponent (8 tegenover 19).

Na het winnende punt liet Nadal blijken hoeveel de finaleplaats voor hem betekent: met gespreide armen en gesloten ogen nam hij het applaus vanaf de tribunes in ontvangst.

Zverev in geboortestad naar finale

Op het ATP-toernooi van Hamburg plaatste Alexander Zverev zich voor de finale. In zijn geboortestad was de Duitser in twee sets te sterk voor Pedro Martínez uit Spanje: 6-2, 6-4.

Alexander Zverev op het ATP-toernooi van Hamburg

Zverev brak Martínez in de eerste set tweemaal. Hij liep zonder problemen uit naar 6-2 en begon de tweede set vervolgens meteen met een break. De set was op 5-4 wel wat spannender, maar Zverev pakte de laatste game uiteindelijk eenvoudig.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl