Noa Lang (PSV) in actie

PSV oefent tweemaal tegen Paderborn; Lang, Driouech en 15-jarige maken minuten

PSV heeft twee oefenduels achter elkaar gespeeld tegen SC Paderborn. In de eerste 70 speelminuten op het warme trainingscomplex van de Duitsers werd met 1-2 gewonnen door doelpunten van Luuk de Jong en Guus Til.

Het tweede duel, dat ook 70 minuten duurde, eindigde in een 2-1 nederlaag.

Trainer Peter Bosz koos voor het eerste oefenduel van de dag voor een sterke opstelling, met spelers die vorig seizoen regelmatig een basisplaats hadden. Opvallende namen in de startopstelling waren aanwinst Ryan Flamingo (overgekomen van FC Utrecht), talent Tygo Land en vleugelaanvaller Noa Lang.

Lang kampte maanden met blessureleed maar is nu op de weg terug. Hij zou alleen de eerste dertig minuten spelen tegen Paderborn, maar kon uiteindelijk drie kwartier volmaken. Hij oogde fit en was regelmatig dreigend met dribbels en schoten.

Luuk de Jong heeft PSV op voorsprong gezet

Bij Paderborn, dat vorig seizoen als zevende eindigde op het tweede Duitse niveau, speelden enkele Nederlanders mee. Op doel keepte Pelle Boevink uit Hengelo een prima wedstrijd, voorin kon voormalig MVV'er Koen Kostons weinig gevaar stichten.

Aan PSV-zijde maakte Til een sterke indruk: hij speelde bij vrijwel alle aanvallen een belangrijke rol. De openingsgoal van De Jong was een rebound uit een knap schot van Til, waarna de middenvelder in de tweede helft zelf scoorde. Oog in oog met doelman Boevink schoof Til de bal geroutineerd binnen.

Vlak voor tijd scoorde Paderborn nog, waarmee de eindstand van het eerste duel op 1-2 werd bepaald.

Eerste goal Driouech

Later op de middag speelden PSV en Paderborn nogmaals tegen elkaar, waarbij beide teams een volledig nieuw elftal opstelden. Dat betekende dat veel jeugdspelers van de Eindhovenaren de kans kregen, onder wie de pas 15-jarige Fabian Merién.

De voorhoede bestaande uit Ricardo Pepi, Johan Bakayoko en Couhaib Driouech was eredivisiewaardig en laatstgenoemde liet zich direct zien. Driouech, die overkwam van Excelsior, prikte de bal na een klein halfuur in de hoek op aangeven van Pepi.

Na rust liet het jeugdige PSV de wedstrijd uit de handen glippen en incasseerde het twee goals. Daarmee werd het tweede oefenduel dus verloren (2-1).

Driouech krijgt de complimenten voor zijn goal van Bakayoko (11)

Voor PSV loopt de voorbereiding langzaam op zijn einde. De Eindhovenaren spelen nog enkele oefenduels, onder andere tegen het Spaanse Valencia CF, voordat op 4 augustus de eerste officiële wedstrijd op het programma staat. Dan neemt PSV het op tegen Feyenoord om de Johan Cruijff Schaal.

Een week later start PSV de competitie met een thuiswedstrijd tegen RKC.