Yuki Tsunoda
NOS Sport

Tsunoda solliciteert op stoeltje naast Verstappen: 'Ik verdien het'

Formule 1-coureur Yuki Tsunoda solliciteert openlijk op een stoeltje bij het team van Max Verstappen. De Japanner denkt dat hij klaar is voor een plek als tweede coureur bij Red Bull.

"Ik vind dat ik een kans bij Red Bull verdien", zegt de Japanner voor de start van de Grand Prix van Hongarije.

De coureur van RB, het zusterteam van het grote Red Bull, zegt dat hij de afgelopen drie jaar stappen heeft gemaakt. "Het lijkt me geweldig om tegen de topteams om de hogere posities en zelfs tegen Max te strijden. Maar uiteindelijk nemen andere mensen beslissingen over de invulling van de stoeltjes."

De 24-jarige Tsunoda wordt in verband gebracht met Red Bull omdat Sergio Pérez matig presteert. Waar Verstappen op koers ligt voor een volgende wereldtitel, worstelt de Mexicaan. Hij staat zesde in het klassement en stond acht grands prix geleden voor het laatst op het podium.

Tsunoda staat twaalfde, maar rijdt wel in een mindere auto.

Liam Lawson

Als Pérez vervangen wordt, staat Tsunoda niet op poleposition voor de plek naast Verstappen. Testcoureur Liam Lawson wel. Hij maakte vorig jaar al een prima indruk als invaller voor Daniel Ricciardo bij AlphaTauri, zoals de RB-ploeg vorig jaar heette.

"Als ze inderdaad Liam kiezen, zou dat gek zijn", zegt Tsunoda. "Hij heeft het vorig jaar goed gedaan toen hij mocht invallen, maar ik denk dat ik meer heb gedaan dan hij. Laten we zien hoe het loopt. Ik kan alleen maar mijn best blijven doen", aldus de Japanner, die bezig is aan zijn vierde seizoen in de Formule 1.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl