Sullivan debuteert op 14-jarige leeftijd
NOS Voetbal

14-jarige Sullivan debuteert in Amerikaanse voetbalcompetitie en pakt record af van Adu

Cavan Sullivan is de jongste speler ooit in de Amerikaanse voetbalcompetitie, de Major Soccer League MLS. Het 14-jarige talent van Philadelphia Union mocht in de 85ste minuut invallen in de wedstrijd tegen New England Revolution en pakte daarmee het record af van Freddy Adu.

Sullivan is namelijk 14 jaar en 293 dagen oud, terwijl Adu bij zijn debuut voor DC United in 2004 net iets ouder was: 14 jaar en 306 dagen.

Sullivan tekende onlangs een profcontract bij Philadelphia Union, dat een samenwerkingsverband heeft met Manchester City. De bedoeling van dat contract is dat het 'wonderkind', zoals hij in eigen land omschreven wordt, uiteindelijk bij de Engelse topclub gaat spelen. Dat kan door de Brexit alleen pas vanaf zijn achttiende levensjaar.

Bij zijn presentatie zei de jonge speler dat hij zichzelf graag wilde bewijzen aan de club, de stad en alle fans.

Bekijk hier de woorden van de jonge speler bij Philadelphia Union:

Voetbaltiener Sullivan (14) tekent bij MLS-club: 'Wil mezelf bewijzen'

De 1,58 meter lange Sullivan maakte in april zijn debuut in het tweede team van Union. Hij leverde toen een assist bij het winnende doelpunt.

In zijn allereerste MLS-wedstrijd kwam de dribbelaar in het veld voor Tai Baribo, die een hattrick op zijn naam had gezet. Sullivan was deze keer niet betrokken bij een doelpunt.

Sullivan is populair bij de fans

Dat was zijn broer Quinn Sullivan (20) wel, die tekende in de met 5-1 gewonnen wedstrijd voor de laatste treffer in de wedstrijd. De twee stonden de laatste minuten samen op het veld.

Het kan nog jonger

Overigens is de 14-jarige Sullivan niet de jongste debutant ooit in het Amerikaanse profvoetbal. Dat is Da'vian Kimbrough. Die debuteerde vorig jaar oktober met 13 jaar, 7 maanden en 13 dagen op het tweede niveau in de Verenigde Staten.

Sullivan (derde van links) viert zijn debuut met zijn familie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl