Jurickson Profar
NOS Sport

Honkballer Profar speelt als achtste Nederlander All Star Game: 'Geweldige ervaring'

Honkballer Jurickson Profar uit Curaçao heeft zijn eerste optreden in de jaarlijkse All Star Game van de Amerikaanse Major League Baseball (MLB) niet winnend af kunnen sluiten. Wel was de speler van het team van het Koninkrijk der Nederlanden goed voor een fraaie vangbal, een honkslag en een run.

Bekijk in de video hieronder de vangbal van Profar in de All Star Game.

Knappe vangbal van Profar in MLB All Star Game

De 31-jarige Profar is de achtste Nederlander die aan de All Star Game meedeed. Bert Blyleven, Andruw Jones, Jair Jurrjens, Kenley Jansen, Jonathan Schoop, Xander Bogaerts en Ozzie Albies gingen de Curaçaoënaar voor.

Spelers American League winnen weer

Profar speelt voor San Diego Padres, dat uitkomt in de National League. Samen met spelers van andere clubs uit de National League ging de All Star Game tegen de spelers uit de American League met 5-3 verloren. Het was voor de tiende keer in elf jaar dat de All Star Game werd gewonnen door de spelers van de American League.

"Het leek alsof ik voor mijn eigen team speelde, het voelde heel goed", vertelde een opgetogen Profar na de wedstrijd. "Een geweldige ervaring, iets wat ik hopelijk elk jaar kan doen. Nu gaat de focus op de tweede helft van het seizoen met mijn eigen team."

Jarren Duran besliste met een homerun in de vijfde inning het duel. Zijn slag zorgde ervoor dat de stand van 3-3 naar 5-3 werd getild. Duran werd mede daarom uitgeroepen tot meest waardevolle speler van de wedstrijd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl