Jurickson Profar
NOS Sport

Honkballer Profar laat knuppel spreken na opstootje en is held van San Diego

Honkballer Jurickson Profar uit Curaçao is momenteel de grote man in de Major League Baseball (MLB). In de hoogste Amerikaanse profcompetitie sloeg hij zijn team, San Diego Padres, voor de tweede dag op rij naar de overwinning tegen Washington Nationals (9-7).

Profar liet dat niet ongemerkt voorbij gaan. De Oranje-international pakte dinsdagnacht een heldenrol door een zogenoemde grandslam homerun te slaan, enkele innings na een massaal opstootje waarbij spelers van beide teams het met elkaar aan de stok hadden.

Tweede dag op rij

Op maandag hadden San Diego en Washington elkaar al ontmoet en ook toen was Profar beslissend. In dat duel haalde hij de winst binnen met een honkslag in de verlenging, waarna hij de zege in de ogen van de opponent wat te uitbundig vierde voor de dug-out van de Nationals.

"Ik voelde me niet gerespecteerd", vertelde de Curaçaoënaar toen. Hij vermoedde dat Washington hem bewust aan slag had gelaten omdat ze hem een slechtere slagman achtten dan zijn teamgenoot Luis Arraez. Washington gaf Arraez bewust vier wijd, waardoor die naar het eerste honk doorschoof.

Bekijk hier Profars reactie na zijn heldenrol op maandag:

Een dag later was Washington Nationals opnieuw tegenstander van Profar. Al snel bleek dat zijn tegenstanders de provocaties niet waren vergeten. Toen Profar aan slag was, kreeg hij het aan de stok met Washington-catcher Keibert Ruiz.

Dat was voor spelers van beide teams aanleiding om elkaar aan te vliegen op de heuvel waar Profar klaar stond. De Oranje-international hield zich afzijdig tot de gemoederen bedaard waren, om daarna zijn knuppel te laten spreken.

Met alle honken bezet sloeg Profar een homerun. Zo haalde hij in één keer vier punten binnen voor zijn team, een zogenoemde grandslam, waarmee de wedstrijd was gespeeld. Het was alweer zijn elfde homerun van het seizoen, en zijn tweede grandslam.

All star?

Profar werd nog nooit opgenomen in het all-starteam van de MLB, maar als het aan zijn teamgenoten ligt, gaat dat snel gebeuren. Ploeggenoot Fernando Tatís Jr. (tweemaal all-star) sprak het vannacht al hardop uit, terwijl ook Manny Machado zijn blijdschap niet kon onderdrukken.

"Iedere keer als ze de beer willen prikken, haalt hij uit", lachte Machado. "Blijf hem maar zoveel prikken als je wil, Profar draagt ons alleen maar als je dat doet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl