Een wolf ter illustratie
In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS Nieuws

Provincie: vermijd landgoed Leusden na vermoedelijke 'confrontatie' wolf en kind

De provincie Utrecht adviseert mensen om het landgoed Den Treek bij Leusden voorlopig te mijden na een "korte confrontatie" tussen een vermoedelijke wolf en een kind eerder vandaag.

De politie doet nog onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Kinderen van een buitenschoolse opvang waren vanochtend in het natuurgebied. Een van de kinderen, een meisje, stuitte daarbij vermoedelijk op een wolf.

Het kind is niet gebeten, benadrukt een politiewoordvoerder bij RTV Utrecht. Wel raakte het gewond, mogelijk door een schrikreactie. Het meisje maakt het inmiddels goed, laat de provincie weten.

Welpjes

"In afwachting van de uitkomsten van het onderzoek en het advies van wolvenexperts adviseert de provincie om het natuurgebied bij Leusden voorlopig te mijden", schrijft de provincie. Dat meldt dat in het natuurgebied een wolvenpaar met welpjes leeft. Dat "gedraagt zich daarom zeer defensief naar honden en mensen die te dichtbij komen", schrijft de provincie.

Rentmeester Wilbert Nijlant van landgoed Den Treek is op de hoogte van het voorval en denkt dat het kind inderdaad op een wolf is gestuit. "Het gedrag en de locatie komen overeen met de wolf die vorige week een hond beet", zegt hij tegen de regionale omroep.

Op zaterdag 6 juli werd bij Leusden een aangelijnde hond "aangevallen en meegenomen" door een ander dier. De provincie gaat ervan uit dat het om een wolf gaat.

Advertentie via Ster.nl