Carlos Alcaraz tijdens de Wimbledon-finale tegen Novak Djokovic
NOS Sport

Krajicek haalt na Sinner ook Alcaraz naar ABN Amro Open

Carlos Alcaraz maakt volgend jaar zijn debuut op het ABN Amro Open. Dat heeft de organisatie van het ATP 500-toernooi, dat in februari wordt gehouden in Rotterdam, dinsdag bekendgemaakt.

Daarmee krijgt toernooidirecteur Richard Krajicek zijn zin. De voormalig tennisser maakte eerder dit jaar bekend dat hij zijn best ging doen om de Spanjaard naar Rotterdam te krijgen.

Alcaraz zegevierde vorige week voor de tweede keer op rij op Wimbledon door Novak Djokovic opnieuw in de finale te verslaan. Vorige maand was hij al de beste op Roland Garros, een bijzondere dubbel in de sport.

Kijk hier de samenvatting van de door Alcaraz gewonnen Wimbledon-finale:

Alcaraz in drie sets naar Wimbledon-winst tegen Djokovic

"Alcaraz stond de afgelopen jaren al hoog op onze verlanglijst", aldus Krajicek over de huidige nummer drie van de wereldranglijst. "Met vier grandslamtitels achter zijn naam op slechts 21-jarige leeftijd hoort hij bij de meest spectaculaire talenten ooit."

Krajicek miste enkele jaren geleden de kans om Alcaraz voor het toernooi te strikken, een keuze waar hij lang spijt van heeft gehad. Omdat de destijds 17-jarige Alcaraz niet in de top 100 van de wereldranglijst stond, viel de keuze op Andy Murray. Alcaraz tekende daarop een contract bij het graveltoernooi van Rio de Janeiro.

Ook Sinner van de partij

Ook de 22-jarige Jannik Sinner, de huidige nummer één van de wereld, doet volgend jaar mee in Rotterdam. De Italiaan won de vorige editie.

"Sinner en Alcaraz zijn de twee spelers die de komende jaren het tennis kunnen domineren", aldus Krajicek. "Niet voor niets hebben ze dit jaar alle drie de grandslams gewonnen. We zijn daarom bijzonder trots dat we ze straks allebei mogen verwelkomen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl