NOS SportAangepast

De Groot verslaat Van Koot op Wimbledon en wint zestiende grandslamtitel op rij

De Groot wint op Wimbledon zestiende grandslamtitel op rij

Diede de Groot heeft voor de zestiende keer op rij een grandslamtoernooi gewonnen. Op het heilige gras van Wimbledon versloeg ze haar landgenoot Aniek van Koot in de finale van het rolstoeltoernooi met 6-4, 6-4.

Het palmares van de 27-jarige De Groot is er een om u tegen te zeggen. Het is haar zesde zege op Wimbledon en in totaal bezit ze 23 grandslamtitels in het enkelspel, 19 in het dubbelspel.

De Groot schoot uit de startblokken in de eerste set met vier games op rij. Van Koot, die Wimbledon in 2019 in het enkelspel wist te winnen en al drie keer in het dubbelspel, zette daarna dezelfde reeks neer, waardoor het weer gelijk stond. Daarna haalde De Groot de set binnen met 6-4.

Ook in de tweede set werd de stand van 4-4 bereikt, en won De Groot vanaf daar twee games op rij. Van Koot kreeg nog een gamepoint op 5-4, maar na enkele keren deuce besliste De Groot op haar tweede matchpoint het duel in haar voordeel met een winnende return.

Schröder en Vink winnen

De dubbeltitel in het onderdeel Quads werd een prooi voor Sam Schröder en Niels Vink. Het Nederlandse koppel had drie sets nodig tegen de Brit Andy Lapthorne en de Israëliër Guy Sasson: 3-6, 7-6 (3), 6-3.

Schröder en Vink staan zondagmiddag ook tegenover elkaar in de finale van het enkelspel bij de Quads.

Sam Schröder (l) en Niels Vink na hun gewonnen finale op Wimbledon

Ook De Groot gaat nog op voor een titel op Wimbledon. Zondag speelt zij samen met Jiske Griffioen de finale van het damesdubbel tegen de Zuid-Afrikaanse Kgothatso Montjane en haar Japanse partner Yui Kamiji. Dat duo is als eerste geplaatst, De Groot en Griffioen zijn als tweede ingeschaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl