100.000 Oranjesupporters in Dortmund
NOS Voetbal

Recordaantal van 100.000 supporters in Dortmund: 'Nog nooit meegemaakt'

Bij de Oranjemars naar het stadion in Dortmund zijn 100.000 mensen aanwezig, meldt de Duitse politie. Het zou gaan om een record voor dit Europees kampioenschap. "Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt in Dortmund", laat de politie van Dortmund weten.

De gemeente Dortmund roept Oranjefans inmiddels op niet langer te komen naar de speciaal ingerichte fanzones op het Friedensplatz en in het Westfalenpark. Deze zijn namelijk overvol. "Ga alsjeblieft naar kroegen of bars in de binnenstad."

Nederlandse supporters in Dortmund

Oranje speelt in de Duitse stad vanavond (21.00 uur) tegen Engeland. De plaatselijke politie doet via sociale media oproepen om geen "pyrotechniek", zoals fakkels, af te steken. Dat gebeurt volgens een woordvoerder om de buitenlandse supporters erop te attenderen dat zoiets niet is toegestaan in Duitsland.

Er zijn nog geen meldingen van incidenten die hebben geleid tot aanhoudingen, al was er volgens de politie wel sprake van een confrontatie tussen Nederlandse en Engelse supporters in een bar.

Oranjemars in Dortmund vertrokken

Hevige regenbuien en onweer braken tijdens de mars los boven Dortmund, maar dat schrok veel feestvierders niet af. In een van de dubbeldekkers die meereden in de optocht zong de artiest Snollebollekes zijn hit "Links Rechts", waarna het Oranjepubliek ook met honderden gelijk meedeinde in diezelfde richting.

In het Westfalenpark treden ook artiesten op. Er is plek voor tienduizenden voetbalfans. Ook hier lijkt het tot dusver overwegend om Nederlandse fans te gaan die de halve finale komen kijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl