De La Fuente
NOS Voetbal

Spaanse bondscoach De La Fuente pleit voor afschaffen verlenging: 'Tot halve finales'

Als het aan de Spaanse bondscoach Luis de La Fuente ligt wordt bij eindtoernooien verlenging tot de halve finales geschrapt. Spanje won afgelopen vrijdag na 120 minuten van Duitsland en speelt morgen tegen Frankrijk. "Fysiek een van de sterkste ploegen."

De coach ziet dat spelers het na een lang seizoen met veel wedstrijden zwaar hebben. Toch geniet hij tijdens het EK. Hij ziet dat het zijn ploeg lukt om het publiek te vermaken. "We zijn een ploeg waar je graag naar kijkt, maar uiteindelijk draait het om winnen."

"Spanje speelt om kansen te creëren", zegt De la Fuente. Hij zegt dat zijn ploeg graag de bal heeft en dat de Fransen zich meer op hun gemak voelen zonder bal. Saai wil hij het spel van de Fransen niet noemen.

Aanvoerder Álvaro Morata

De La Fuente heeft alleen maar positieve woorden over voor de tegenstander van morgen. In het speciaal voor de kwakkelende Kylian Mbappé. "Spelers zoals hij zijn onvoorspelbaar. Wat voor hem 50 procent is, is 100 procent voor andere spelers. Hij kan op elk moment een wedstrijd beslissen. Hij is briljant, een speler van wereldklasse."

De La Fuente is nu al tevreden over het EK, maar wil nu toch ook graag een ronde verder. "Natuurlijk willen we de finale bereiken. Maar wat er ook gebeurt, ik ben heel blij met wat ik dit toernooi van mijn ploeg heb gezien"

Ook gaat de coach in op uitspraken van spits en aanvoerder Álvaro Morata die vindt dat hij te weinig respect krijgt in Spanje. "Ik ben het eens met hem. Hij wordt niet eerlijk behandeld."

Spanje mist tegen Frankrijk Dani Carvajal en Robin Le Normand. Middenvelder Pedri is geblesseerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl