NOS NieuwsAangepast

Podcast De Dag: kijken naar de rechtszaak tegen Ali B

De zaak tegen Ali B is afgerond, nu de rechter hem een celstraf van 2 jaar heeft opgelegd. De rapper is schuldig aan één verkrachting en één poging daartoe bij twee vrouwen. B. is vrijgesproken van de twee aanrandingen, waar hij eerder van verdacht werd. De afgelopen maand ging het in de media veel over de zaak.

Slachtoffers van seksueel geweld konden het niet loslaten: ze moesten de zaak tegen Ali B op de voet volgen. Sonja Graansma was in 2003 slachtoffer van seksueel geweld en appt met lotgenoten over de zaak. Wat hebben de afgelopen weken losgemaakt bij hen? Graansma vertelt in podcast De Dag hoe ze meeleeft met slachtoffers die hun verhaal hebben gedaan. Iva Bicanic is directeur van het Centrum Seksueel Geweld. Zij kregen de afgelopen weken 35 procent meer telefoontjes naar aanleiding van de zaak.

Reageren? Mail dedag@nos.nl

Presentatie & montage: Marco Geijtenbeek.
Redactie: Anouk Kantelberg.

Deze aflevering van De Dag kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

Onze podcasts:

De Dag: elke werkdag twintig minuten verdieping bij één onderwerp uit het nieuws.

Lang verhaal kort: elke werkdag rond vijven één onderwerp, in 5 minuten. NOS op 3 vertelt je wat je moet weten over een actueel onderwerp om het nieuws erover beter te kunnen volgen.

Met het Oog op Morgen: elke dag een overzicht van het nieuws, een blik in de ochtendkranten en het betere journalistieke interview.

Het Beste uit het Oog: iedere zaterdag selecteert de redactie van Met het Oog op Morgen de mooiste gesprekken van de afgelopen week.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp: elke vrijdag een nieuwe aflevering waarin de politieke week wordt doorgenomen. Gemaakt door NOS en EenVandaag.

Jeugdjournaal-podcast: Iedere week vindt het Jeugdjournaal antwoorden op vragen van kinderen bij het nieuws.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl