NOS Nieuws

Wekdienst 7/7: Frankrijk naar stembus • Bijzondere rit in Tour de France

Goedemorgen! Vandaag mogen Fransen in de tweede ronde van de parlementsverkiezingen naar de stembus. En voor het eerst in de 111-jarige geschiedenis van de Tour de France wordt er een etappe over gravel verreden.

Eerst het weer: Geregeld zon, maar vooral vanmiddag ook enkele buien. Lokaal met onweer. In het uiterste noordwesten en zuidoosten valt een enkele bui. Het wordt 18 tot 20 graden en met windkracht 3 tot 5 uit zuidwestelijke richting waait het vandaag niet meer zo hard. De komende dagen blijft af en toe een bui mogelijk, wel wordt het vooral dinsdag een stuk warmer.

Het weer van zondag 7 juli

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De Fransen stemmen vandaag in de tweede en beslissende ronde van de parlementsverkiezingen. Het radicaal-rechtse RN won vorige week zondag de eerste ronde. Andere partijen proberen te voorkomen dat de partij in de tweede ronde een meerderheid krijgt.
  • In Hengelo komen tal van nationale en buitenlandse atleten in actie op de FBK Games, die rond 17.30 uur beginnen en live te zien bij de NOS. Vrijwel alle Nederlandse toppers, onder wie Femke Bol en Sifan Hassan, zijn erbij.
  • De deelnemers aan de Tour de France rijden de negende etappe en het belooft een spektakel te worden. Voor het eerst in de 111-jarige geschiedenis van de Tour de France wordt een etappe deels over gravel verreden. In de rit met start en finish in Troyes liggen veertien gravelstroken met een totale lengte van 32 kilometer. De rit is vanaf 13.05 uur live te zien bij de NOS.

Dit is er vannacht gebeurd:

Het was feest op de pleinen van Nederland en Berlijn. In onder meer Arnhem, Den Haag en Almelo is door duizenden fans gefeest na de overwinning van het Nederlands elftal op Turkije. Op verschillende plekken ontstonden wat ongeregeldheden. Zo werd in Den Haag de ME bekogeld met zwaar vuurwerk en in Nuenen leidde het afsteken van vuurwerk tot een woningbrand. Zowel de opstootjes in Den Haag als de brand in Nuenen waren voor 01.00 uur vannacht onder controle.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Nou nog maar een keer de beelden van feestende Oranjesupporters. Om na te genieten tijdens het wakker worden:

Afgelopen! Groot feest van Almelo tot Berlijn na winst Oranje

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl