Renaud Lavillenie vliegt door de lucht
NOS Sport

Drama voor Franse polsstokhoogspringer Lavillenie: geen deelname Spelen in eigen land

De Franse polsstokhoogspringer Renaud Lavillenie gaat deze zomer niet naar de Olympische Spelen in eigen land. De 37-jarige Lavillenie, die bij de Spelen van 2012 in Londen goud won, wist zich bij de nationale kampioenschappen niet te plaatsen voor Parijs.

De kampioenschappen waren zijn laatste kans op kwalificatie. Om plaatsing af te dwingen had hij over een hoogte van 5,82 meter moeten springen. De beste sprong van Fransman was 5 meter en 60 centimeter hoog: niet goed genoeg om mee te doen aan zijn vierde Spelen.

Naast zijn gouden medaille in 2012, pakte Lavillenie in 2016 zilver tijdens de Spelen van Rio de Janeiro. Hij was ook zes jaar lang houder van het wereldrecord, dat inmiddels in handen is van de regerend olympisch en wereldkampioen Armand Duplantis.

Ook geschorste Braz ontbreekt

Ook Thiago Braz, de olympisch kampioen van 2016 en winnaar van het brons in 2021, is er niet bij in Parijs. De Braziliaan werd betrapt op het gebruik van anabole steroïde. De 30-jarige Braz is, met terugwerkende kracht, voor anderhalf jaar geschorst en mag pas eind dit jaar weer in actie komen.

Omdat zijn beroep tegen de schorsing nog loopt, kreeg Braz dit weekend toch de kans zich te kwalificeren voor de Spelen. Net als Lavillenie kwam Braz niet over de benodigde hoogte voor een startbewijs in Parijs.

Volg de Olympische Spelen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl