De plek van de schietpartij in Amsterdam
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

OM: kogels waren mogelijk niet voor neergeschoten rapper Bigidagoe bedoeld

Het Openbaar Ministerie denkt dat de kogels die begin dit jaar zijn afgevuurd op de Amsterdamse rapper Bigidagoe mogelijk voor iemand anders bedoeld waren. Dat werd vanmiddag duidelijk tijdens een pro-formazitting, schrijft stadsomroep AT5.

De 26-jarige rapper werd eind februari neergeschoten op een bedrijventerrein in Sloterdijk. Hij overleed kort daarna in het ziekenhuis. Volgens justitie wilde de vermeende schutter wraak nemen op een vriend van de rapper, met wie hij ruzie had.

Verdachte Shairone S. (20) was de nacht voor de beschieting aanwezig in een partycentrum waar Denzel Silos, de echte naam van Bigidagoe, ook was. De vriendengroepen van de twee kregen ruzie met elkaar. De ruzie ging over een ketting.

Vier kogels

Volgens getuigen zou S. twee keer een duw of klap hebben gekregen van de vrienden van de rapper. Na het opstootje werden de twee groepen uit elkaar gehaald, maar volgens het OM was S. nog altijd woedend. Hij regelde een vuurwapen en zou vervolgens terug zijn gerend naar de plek van de ruzie. Daar vuurde hij volgens justitie vier kogels af in de richting van de rapper.

Volgens het OM blijkt uit telefoongesprekken dat de kogels bedoeld waren voor de veroorzaker van de ruzie. Bigidagoe zou de veroorzaker in veiligheid hebben gebracht, maar zou daardoor zelf dodelijk zijn geraakt.

De verdachte blijft voorlopig vastzitten omdat de rechter denkt dat de kans op vluchtgevaar groot is. Kort na de schietpartij werd de man op vliegveld Parijs-Charles de Gaulle aangehouden. Hij stond op het punt om naar Frans Guyana te vliegen. Op 17 september is er een nieuwe zitting in de zaak, meldt regionale omroep NH.

Gangsterrap

De Amsterdamse gangsterrapper was bij het grote publiek niet zo bekend, maar heeft maandelijks zo'n 300.000 luisteraars op Spotify. Hij rapte vaak over geweld en criminaliteit en was in 2020 ook al eens beschoten.

Tegen Bigidagoe zelf liep ook een rechtszaak vanwege betrokkenheid bij het ontvoeren, bedreigen en mishandelen van Kobus L., een rivaliserende rapper.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl