In samenwerking met
Oost
NOS Nieuws

Bijeenkomst Geesteren na spandoekongeluk: 'Verslagenheid, onbegrip en verdriet'

Tientallen mensen kwamen vanmorgen bijeen in Geesteren om met elkaar te praten over het incident van gisteravond, waarbij een spandoek aan een metalen stellage op een voetbalveld naar beneden kwam en op supporters belandde.

Burgemeester Anko Postma was ook aanwezig. "De verslagenheid, het onbegrip en het verdriet zijn groot", zei hij na de bijeenkomst tegen regionale omroep Oost.

Metalen stellage

Gisteravond rond 18.15 uur ging het mis bij de Overijsselse voetbalclub Stevo: een spandoek van de supportersvereniging kwam terecht op het publiek. Het doek hing aan een hijskraan en zat aan een metalen stellage. Het gebeurde voorafgaand aan een oefenwedstrijd tussen Stevo en FC Twente. Tien mensen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis.

De stellage kwam voorafgaand aan een oefenwedstrijd van FC Twente naar beneden:

Gewonden nadat groot spandoek naar beneden valt in Geesteren

Twee mensen raakten zwaargewond. Hun toestand is inmiddels stabiel, zei burgemeester Postma vanochtend. "Een aantal van de slachtoffers is zelfs weer thuis", aldus de burgemeester. Hij noemt het een 'klein wonder' dat niemand levensbedreigend gewond raakte. Postma was gisteren zelf ook aanwezig bij de wedstrijd.

Evenementenvergunning

Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog niet duidelijk. De politie zegt dat het nog weken kan duren voordat er meer duidelijkheid is.

De gemeente had een evenementenvergunning verleend voor het duel. Het is niet duidelijk of de hijskraan met het spandoek daar onderdeel van was. "We gaan uitzoeken wat er allemaal was afgesproken en onder welke randvoorwaarden", aldus de burgemeester. Omdat de politie nog onderzoek doet, wil gemeente de vergunning niet tonen.

Advertentie via Ster.nl