NK-favoriet en kampioene van 2023 Demi Vollering tijdens het NK tijdrijden
NOS Nieuws

Wekdienst 23/6: Drukke sportdag met NK wielrennen, EK voetbal, golf en Formule 1

Goedemorgen! Wederom een drukke sportdag voor de boeg met het EK voetbal, het NK wielrennen in Arnhem en Max Verstappen die vanaf de tweede plek start in Spanje.

Eerst het weer: het wordt een droge dag met veel zon en 's middags stapelwolken. Het wordt 19 tot 24 graden met een noordwestenwind.

Het weer van 23 juni

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. En hier zie je waar wordt gewerkt aan het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Klimaatacties in Nederland en België: langs de Nederlandse kust slaan activisten slaan letterlijk de handen ineen om zo een kilometerslange menselijke keten te vormen. Demonstranten in België trekken in optocht door Brussel.
  • In Arnhem worden de NK wielrennen verreden. Bij de mannen (start 12.40 uur) ontbreken Mathieu van der Poel en de geblesseerde titelverdediger Dylan van Baarle. Bij de vrouwen (start 10.35 uur) is Demi Vollering, de kampioene van 2023, er wel bij.
  • Op het EK voetbal speelt gastland Duitsland tegen Zwitserland en Schotland tegen Hongarije (start: 21.00 uur). Het zijn de laatste wedstrijden in Groep A.
  • Golfliefhebbers kunnen vanaf 17.20 uur kijken naar de ontknoping van het KLM Open.
  • Max Verstappen gaat in de Grote Prijs van Spanje (15.00 uur) op jacht naar zijn 61e zege in de Formule 1.

Alle wedstrijden zijn volgen op NOS.nl, in de NOS-app, op NPO Radio 1 en op NPO 1.

Dit is er vannacht gebeurd:

Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen en tientallen mensen zijn gewond geraakt bij luchtaanvallen op de Oekraïense stad Charkiv, melden onder anderen de burgemeester van de stad Ihor Terechov en president Zelensky. Drie raketten raakten een bedrijf, een vierde trof een appartementencomplex.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Ongelijkheid is in Brazilië overal te zien, maar op het strand leeft arm en rijk naast elkaar. Een nieuw wetsvoorstel, dat het mogelijk maakt om openbare stranden op te kopen, kan hier een einde aan maken.

Waarom heeft de Braziliaanse regering dit plan bedacht? Brazilië-correspondent Nina Jurna legt het uit:

Op het strand van Rio is iedereen gelijk, maar hoelang nog?

Fijne zondag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl