NOS Sport

Skateboardster Oldenbeuving plaatst zich voor Spelen en voegt zich bij Zwetsloot

Keet Oldenbeuving heeft zich in navolging van Roos Zwetsloot geplaatst voor de Olympische Spelen van Parijs. De 19-jarige skateboardster verzekerde zich bij het olympisch kwalificatietoernooi in Hongarije van een ticket.

Hoewel Oldenbeuving in Boedapest de halve finales misliep, waren de resultaten van andere deelneemsters genoeg voor een olympisch startbewijs. Het OKT in Hongarije was het laatste kwalificatiemoment.

Keet Oldenbeuving in actie op het olympisch kwalificatietoernooi in Boedapest

Kwalificatie gaat op basis van de wereldranglijst. De 22 beste skaters van de wereld gaan naar de Spelen, met een maximum van drie per land. Candy Jacobs zal daar niet bij zijn. Zij miste door een blessure het kwalificatietoernooi, waardoor haar kansen verkeken zijn.

Tweede keer naar Spelen

Het is de tweede keer dat Oldenbeuving zich plaatst voor de Spelen. Ook in 2021 was ze erbij, toen de Spelen in Tokio werden gehouden. Ze strandde destijds in de kwalificatieronde. Skateboarden was toen voor het eerst onderdeel van het olympische programma.

De 23-jarige Zwetsloot verzekerde zich vrijdag al van een olympisch ticket, nadat ze de halve finales had bereikt. Zwetsloot eindigde drie jaar geleden in Tokio als vijfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl