Joost Luiten
NOS Sport

Luiten zakt op ranglijst, maar blijft beste Nederlander op KLM Open

Zes van de veertien Nederlanders zijn op het KLM Open tot het finaleweekeinde doorgedrongen. Tweevoudig winnaar Joost Luiten staat er van hen het beste voor.

Met een totaal van 138 slagen (-4) bezet hij een gedeelde 26ste plaats. De 38-jarige golfer noteerde vier birdies, maar daar stonden wel drie bogeys tegenover.

Luiten sloot de eerste dag nog af op de twaalfde plaats.

Nederlanders

Wouter de Vries (-3) steeg naar een gedeelde 31ste plaats. Hij was tweede reserve, maar mocht toch meedoen op de banen van The International.

Lars van Meijel en amateur Lars van der Vight (beiden -2) maakten een sprong naar de veertigste plaats. Ook Wil Besseling en Daan Huizing (beiden par) haalden de cut.

Van der Weele, Van Driel, Keunen, Toorop, Verdonk, Reuter, Ingham en Groenendijk haalden het niet.

Korhonen blijft aan de leiding

De Fin Mikka Korhonen, die na de eerste dag samen met Matteo Manassero aan kop ging, schudde de Italiaan van zich af. Ondanks een triple bogey op hole 12 (par-4 in 7) kwam Korhonen uit op 68 slagen.

Daarmee bracht hij zijn totaal op -10 en voert hij de stand aan met een totaal van 132 slagen. Op plaats twee staat de Amerikaan Crocker, gevolgd door Morrison en Fisher uit Engeland.

De Italiaan Manassero kende een minder gelukkige ronde. Hij eindigde op par en zakte naar de vijfde plaats in het klassement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl