Ramon Sinkeldam
NOS Wielrennen

Wielrenner Sinkeldam (35) zwaait af: 'Aan al het goede komt een eind'

Ramon Sinkeldam beëindigt aan het einde van dit kalenderjaar zijn wielerloopbaan, zo meldt hij op sociale media. "Aan alle goede dingen komt een eind" schrijft de 35-jarige Sinkeldam, die in 2017 zijn grootste succes vierde toen hij Nederlands kampioen op de weg werd.

"Na 13 prachtige jaren is het tijd voor iets anders", zegt Sinkeldam. "Meer tijd met het gezin, een andere levensstijl. Bedankt aan iedereen die mij heeft gesteund: familie, vrienden, maar vooral mijn vrouw en de kinderen. Voor nu volle focus op de NK en alle komende races."

Alle grote rondes

Sinkeldam, die bij de beloftenploeg van Rabobank doorbrak, rijdt sinds 2012 mee in het peloton bij de profs. Namens verschillende Nederlandse wielerploegen en één Franse ploeg (Grouppama-FDJ) deed hij mee aan alle grote rondes. Sinds 2023 is hij ploeggenoot van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Deceuninck.

Sinkeldam, wiens specialiteiten bestaan uit het sprinten en het rijden van klassiekers, was de laatste jaren een van de aantrekkers van de sprinttrein van Jasper Philipsen.

De Tour de France van 2023 begon slecht voor Sinkeldam: hij raakte zijn koffers kwijt tijdens de reis naar Frankrijk.

Sinkeldam zonder koffers, maar wel met oude schoenen in de Tour

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl