Kylian Mbappé voelt aan zijn neus
NOS Voetbal

Canal+ weet dat Mbappé ontbreekt tegen Oranje, bondsvoorzitter zegt: 'Te vroeg voor conclusies'

De Franse televisiezender Canal+ meldt dat Kylian Mbappé vrijdagavond (21.00 uur) definitief niet meedoet tegen het Nederlands elftal. De Franse sterspeler kampt met een gebroken neus die hij maandagavond opliep tegen Oostenrijk.

Volgens Canal+ moet Mbappé het groepsduel met Oranje daardoor aan zich voorbij laten gaan, maar kan hij in de laatste groepswedstrijd tegen Polen wel in actie komen. Hij zal dan een masker dragen ter bescherming van zijn gebroken neus.

Bondsvoorzitter voorzichtig

Eerder op de dag was de voorzitter van de Franse voetbalbond, Philippe Diallo, nog een stuk voorzichtiger in zijn uitspraken over Mbappé. Op de persconferentie dinsdagochtend liet hij weten nog geen uitsluitsel te kunnen geven over de inzetbaarheid van de aanvoerder en sterspeler.

"Het nieuws van de dokters is momenteel meer positief dan negatief", zei Diallo. "Want Mbappé hoeft geen operatie te ondergaan. Maar het is nog wat te vroeg om conclusies te trekken over de rest van het toernooi. We zijn gisteravond pas laat teruggekomen in het hotel, dus we zullen het nu moeten aankijken."

Frankrijk mist Mbappé en traint besloten: 'Te vroeg om conclusies te trekken'

Bij het koppen van een bal kwam Mbappé maandagavond lelijk in botsing met de schouder van Oostenrijker Kevin Danso. Direct ging Mbappé bloedend naar de grond, om niet veel later te worden gewisseld.

Vlak na de wedstrijd was bondscoach Didier Deschamps al bezorgd over de neus van Mbappé. "Ook al is het maar een neus, het is erg vervelend voor ons", zei hij. "Het Franse team, met of zonder hem, is niet hetzelfde. Ik hoop dus dat hij kan spelen. Als dat niet zo is, zullen we zonder hem moeten vechten."

'Tien procent kans dat Mbappé speelt'

Vincent Duluc, journalist voor het toonaangevende L'Équipe, ziet het somber in voor Mbappé. Hij schat de kans dat de Franse sterspeler in actie komt tegen Oranje op tien procent. Toch is hij optimistisch voor de Franse ploeg.

"Het is geen ramp als hij vrijdag mist en we daardoor punten zouden verliezen. We plaatsen ons wel", klinkt het zelfverzekerd.

Mbappe beukt met neus tegen schouder Danso en gaat bloedend van het veld
Volg het EK voetbal 2024

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl