Kentekens ter illustratie
NOS NieuwsAangepast

Storing bij RDW: nieuwe auto's mogen niet de weg op

Door een storing bij de RDW is het niet mogelijk om kentekens over te schrijven. Daardoor kunnen mensen die een auto kopen er niet de weg mee op.

De storing kwam donderdagochtend aan het licht. Aan het eind van de middag was hij nog niet opgelost. In de avond wordt doorgewerkt aan het oplossen ervan.

Wie een auto of ander voertuig koopt, moet het kenteken op zijn of haar naam laten overschrijven. Alleen dan mag het voertuig de weg op.

Dat overschrijven kan op verschillende manieren. Vaak zal een garagehouder het voor de klant doen, maar mensen die bij een particulier een auto kopen, kunnen die overschrijving zelf regelen bij postpunten in winkels. Maar geen van die manieren werkt nu.

De storing heeft geen gevolgen voor mensen die een APK laten doen. Die keuringen kunnen gewoon doorgaan en na afloop kunnen de automobilisten ook weer de weg op.

Oorzaak gevonden

Branche-organisatie BOVAG zegt dat ook zijn bedrijven geraakt zijn door de storing. "Het is erg vervelend, maar er wordt hard gewerkt aan een oplossing."

Een storing als vandaag komt zelden voor. De RDW meldt dat hij werd veroorzaakt door het mislopen van een procedure om oude gegevens uit de database te verwijderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl