De netten hangen er om te voorkomen dat supporters bekertjes of andere voorwerpen op het veld gooien.
NOS Voetbal

Feyenoord-fans krijgen vertrouwen terug; palen en netten weg uit De Kuip

Feyenoord gaat de palen en netten verwijderen die rond het veld in stadion De Kuip staan. "De club komt zo tegemoet aan een breed levende wens en wil supporters vertrouwen geven", meldt de club op de website.

De netten hangen er sinds april 2023 om te voorkomen dat supporters andere voorwerpen op het veld gooien. Feyenoord nam toen de maatregelen na invoering van nieuwe regels door de KNVB bij het gooien van plastic bekers of andere voorwerpen.

De beslissing zorgde voor meer veiligheid op het veld. Maar het leidde ook tot ergernis op de tribune, omdat het zicht op de wedstrijd werd beperkt.

Vuurwerk tijdens de bekerfinale tussen PSV en Ajax in Feyenoord Stadion de Kuip op 30 april 2023

Feyenoord hoopt dat supporters zich zullen gedragen.

Als het toch weer misgaat en er spullen op het veld terechtkomen, waardoor de wedstrijd moet worden onderbroken of gestaakt, dan worden de palen en netten weer teruggeplaatst, zo waarschuwt de club.

Europese duels

Het vrije zicht geldt alleen voor wedstrijden in de eredivisie. "Voor de Europese thuisduels blijven de palen en netten vanwege de nog grotere sportieve, financiële en imago-belangen. Ook blijft dan, net als vorig seizoen, aan de Olympiazijde vak Z gesloten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl