Michal Sadílek namens Tsjechië in september 2023 tegen Hongarije.
NOS Voetbal

Twente-middenvelder Sadílek mist EK met Tsjechië door fietsongeluk

De EK-droom van Michal Sadílek is in duigen gevallen. De middenvelder van FC Twente zou met Tsjechië in Duitsland aantreden, maar een fietsongeluk in het Tsjechische trainingskamp in Oostenrijk gooit roet in het eten.

Sadílek speelde vrijdag nog 90 minuten mee met de Tsjechen in het met 7-1 gewonnen oefenduel met Malta. Een dag later kwam hij ten val tijdens de hersteltraining op de fiets en daarbij verwondde hij zijn scheenbeen.

Bondscoach Ivan Hasek reageerde verslagen op het nieuws. "Dit is een grote tegenvaller voor ons, want Michal is een van onze ervaren spelers. Hij droeg niet voor niets de aanvoerdersband tijdens de wedstrijd tegen Malta. Ik wens hem, namens het hele team, toe dat hij zo snel mogelijk herstelt."

De 25-jarige Sadílek maakte vlak voor het vorige EK, op 4 juni 2021, zijn interlanddebuut in een oefenduel met de latere Europees kampioen Italië.

Hij ging ook mee naar het EK, maar kwam slechts twee minuten in actie. Dat waren wel twee bijzondere minuten: hij mocht namelijk nog even meedoen in de sensationele uitschakeling van Oranje in de achtste finales in Boedapest.

De Tsjechen wisten zich niet te plaatsen voor het WK in Qatar.

Volg het EK voetbal 2024

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl