David Hancko
NOS Voetbal

Feyenoorders Hancko en Sauer in EK-selectie Slowakije, Sadilek en Lingr gaan met Tsjechië

De Feyenoorders David Hancko en Leo Sauer zijn opgenomen in zijn voorlopige EK-selectie van Slowakije. Bondscoach Francesco Calzona selecteerde ook de voormalig eredivisiespelers Matus Bero (Vitesse) en Tomas Suslov (Groningen).

Slowakije speelt op 17 juni de eerste groepswedstrijd op het EK, tegen België. Oekraïne en Roemenië zijn de andere tegenstanders. Slowakije strandde bij het vorige EK in de groepsfase.

Michal Sadilek is opgenomen in de Tsjechische voetbalselectie. De 24-jarige middenvelder van FC Twente was er drie jaar geleden tijdens het vorige EK ook al bij. Tsjechië won toen in de achtste finales van Nederland en strandde vervolgens in de kwartfinales tegen Denemarken.

Michal Sadilek

Feyenoorder Ondrej Lingr is ook door bondscoach Ivan Hasek opgeroepen. Vaclav Cerny (VfL Wolfsburg) zit ook de definitieve selectie. Hij speelde in Nederland bij Ajax, FC Utrecht en FC Twente.

Tsjechië treft in de groepsfase Turkije, Georgië en Portugal.

Tadic en Gudelj

Ook voormalig Ajacied Dusan Tadic gaat naar het Europees kampioenschap. De Servische bondscoach Dragan Stojkovic heeft de huidige speler van Fenerbahçe opgenomen in zijn definitieve selectie. Voormalig Ajacied Nemanja Gudelj (Sevilla) gaat eveneens mee naar Duitsland.

Servië speelt op 16 juni de eerste groepswedstrijd tegen Engeland. Daarna volgen nog duels met Slovenië op 20 juni en Denemarken op 25 juni.

Servië is er voor het eerst in 24 jaar bij op het Europees kampioenschap. In 2000, op het EK in België en Nederland, haalde het toenmalige Joegoslavië de kwartfinales, waarin het werd uitgeschakeld door Oranje.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl