NOS Sport

Kogelslingeraar Comenentia mist EK-finale: 'Slechtste prestatie dit seizoen'

Comenentia zwaar teleurgesteld na uitschakeling: 'Hier kom ik niet voor'

Kogelslingeraar Denzel Comenentia is er bij een groot titeltoernooi opnieuw niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de finale.

De 28-jarige Nederlander bleef zaterdagochtend tijdens de kwalificatie bij de Europese kampioenschappen in Rome steken op een afstand van 73,45 meter. Dat was niet ver genoeg om zich onder de beste twaalf te scharen. Comenentia eindigde als zestiende.

Comenentia kwam met een persoonlijk record (79,09 meter) naar Rome. Daarmee behoorde hij tot de top van Europa dit seizoen. De mislukte kwalificatie kwam hard aan. "Dit is mijn slechtste prestatie van dit seizoen. Ik kom met 79 meter naar Rome. Dan verwacht je de finale te halen."

Brug te ver

Comenentia deed de afgelopen jaren zowel bij het kogelslingeren als bij het kogelstoten mee aan Europese- en wereldkampioenschappen. Een finale bleek altijd een brug te ver.

Waarom het in de kwalificatie in Rome niet liep, kon de atleet niet direct aangeven. "Ik ben in goede vorm. Dit is balen. Op dit moment heb ik geen antwoord waarom het niet goed ging. Hier kwam ik niet voor", zei Comenentia, die zich al wel geplaatst heeft voor de Olympische Spelen in Parijs.

Dokter zakt plaatsje op zevenkamp: 'Na speerwerpen plan maken'

Op de zevenkamp zakte Sofie Dokter bij het vijfde onderdeel een plaatsje in het klassement. Het Nederlandse talent sprong 6,30 meter ver, één centimeter onder haar persoonlijk record. Dat leverde haar 943 punten op, waardoor ze na vijf onderdelen uitkomt op 4.715 punten.

Dokter, nog in afwachting of ze naar de Olympische Spelen mag, stond na de eerste dag vierde. Zaterdag zag ze de Zwitserse Annik Kälin voorbijvliegen. Kälin haalde uit bij het verspringen met 6,84 meter.

België domineert

België domineert de zevenkamp. Nafissatou Thiam leidt met 4.991 punten. Haar landgenote Noor Vidts volgt met 4.914 punten. Auriana Lazraq-Khlass uit Frankrijk bezet de derde plaats met 4.874 punten.

De zevenkamp wordt zaterdagavond afgesloten met speerwerpen en de 800 meter. "Na het speerwerpen kunnen we een plan maken voor het slotonderdeel", aldus Dokter over haar perspectief.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl