De handtekening met permanente marker op de muur
NOS NieuwsAangepast

Man uit Nederland bekladt historische muur in Italië met watervaste stift

Een man uit Nederland heeft met watervaste stift Romeins erfgoed beklad. Het gaat om een muur van de historische stad Herculaneum, in de buurt van Napels. Die werd 2000 jaar geleden bedolven onder lava, na een uitbarsting van de Vesuvius, en bleef op die manier relatief goed behouden.

Volgens de krant Corriere della Sera zagen bezoekers hoe de man (27) zijn graffitihandtekening in grote, zwarte letters op de muur tekende en haalden zij bewakers erbij. Kort erna werd de man aangehouden.

De Italiaanse minister van Cultuur heeft woedend gereageerd op het vandalisme. "Opnieuw zijn onze culturele bezittingen doelwit van onbeleefd en idioot gedrag. Ons erfgoed, onze schoonheid en onze identiteit zijn aangetast en daarom moet deze daad krachtig worden bestraft."

Historisch erfgoed in Italië heeft het de afgelopen jaren vaker moeten ontgelden. Zo kraste een Engelsman vorig jaar met een sleutel zijn naam in een muur van het Colosseum in Rome. Nog geen maand later werd de gevel van de Galleria Vittorio, de prestigieuze winkelgalerij in het hart van Milaan, beklad met graffiti.

Een ander bekend voorbeeld is de beroemde zeventiende-eeuwse Barcaccia-fontein in Rome, die in 2015 werd beschadigd door rellende Feyenoord-supporters.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl