NOS Sport

Ocon na dit jaar weg bij Formule 1-team Alpine

Formule 1-coureur Esteban Ocon vertrekt bij Alpine. De 27-jarige Fransman maakt dit jaar nog af en vertrekt aan het einde van het seizoen. Het besluit zou in overleg zijn genomen, meldt Alpine in een verklaring.

Ocon reed sinds 2020 voor het team (toen heette het nog Renault). In 2021 won hij de Grand Prix van Hongarije in een zeer chaotische race. Het is zijn enige grandprix-zege.

Eerder reed Ocon twee jaar voor Force India in de Formule 1. In 2018 ontstond er een handgemeen tussen hem en Max Verstappen, nadat Ocon als achterligger bij de GP van Brazilië de Nederlander in winnende positie aanreed.

Maatregelen

Ruim een week geleden botste Ocon in Monaco met zijn teamgenoot Pierre Gasly. Zijn teambaas Bruno Famin zei toen op de Franse televisie dat er snel maatregelen zouden volgen.

Ocon heeft in het verleden vaker ruzie met teamgenoten gehad, onder meer met Fernando Alonso bij Alpine en met Sergio Pérez bij Force India.

Dankbaar

"Het is een belangrijke periode in mijn leven geweest om voor dit team in de Formule 1 te racen", laat Ocon weten in een gezamenlijke verklaring van hem en Alpine.

"We hebben samen een aantal geweldige momenten gehad, maar ook een aantal moeilijke momenten, en ik ben iedereen in het team zeker dankbaar."

Dit jaar heeft Ocon pas één WK-punt verdiend. Ook zijn teamgenoot Gasly heeft één punt. Met die twee punten staat het teleurstellend presterende Alpine voorlaatste in de WK-stand voor constructeurs.

Wat Ocon in 2025 gaat doen, is nog niet duidelijk. "Ik zal mijn plannen zeer binnenkort bekendmaken, maar in de tussentijd ligt mijn volledige focus op het presteren voor dit team en het seizoen succesvol afronden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl