Rapper Nicki Minaj (41) bij de MTV Video Music Awards
NOS Nieuws

Nicki Minaj zegt optreden in Amsterdam af om arrestatie op Schiphol

De Amerikaanse rapper Nicki Minaj treedt aanstaande zondag niet op in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat meldt concertorganisator Mojo. Reden voor het annuleren van het concert zijn volgens Mojo "de gebeurtenissen van afgelopen week".

Minaj werd afgelopen weekend aangehouden op Schiphol vanwege het uitvoeren van softdrugs. In haar bagage werd 30 tot 100 gram wiet aangetroffen. Volgens Minaj was dit van haar beveiligers.

De artiest kreeg een boete van 350 euro, wat betekent dat de overtreding in Nederland op het strafblad van de zangeres wordt vermeld. Maar ook met een vermelding op haar strafblad mag de zangeres nog steeds concerten in Nederland geven.

Minaj was toen ze werd aangehouden onderweg naar Manchester, waar ze die avond zou optreden. Dat concert kon niet doorgaan doordat ze te laat in die stad aankwam.

Racistisch

Vandaag zei Minaj tijdens een livestream racistisch behandeld te zijn op Schiphol. Minaj stelt dat de marechaussee haar bagage besloot te controleren vanwege haar huidskleur. Ook zegt ze dat de mannelijke marechaussees plezier hadden in de situatie. "Ik weet niet wanneer ik me ooit zo ongelukkig heb gevoeld", zei de artiest eerder vandaag tijdens een livestream.

Vlak voor haar arrestatie ging Minaj ook live. Op Instagram toonde ze hoe de marechaussee haar behandelde:

Nicki Minaj streamt eigen aanhouding op Schiphol

In een reactie tegenover persbureau ANP spreekt de marechaussee een racistisch optreden tegen, maar het "vervelend te vinden dat Nicki Minaj zich slecht behandeld voelt". Een woordvoerder van de marechaussee stelt dat medewerkers altijd in actie komen als er zaken aan het licht komen die strafbaar zijn. "Ongeacht wat je achtergrond is, wie je bent, waar je vandaan komt of waar je naartoe gaat."

Minaj is een van de bekendste vrouwelijke rappers ter wereld. Ze had grote hits met onder meer Super Bass (2011), Starships (2012) en Anaconda (2014). Volgens het Amerikaanse tijdschrift Billboard behoort ze tot de 25 populairste hiphopartiesten ter wereld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl