De Amerikaanse rapper en zangeres Nicki Minaj
NOS NieuwsAangepast

Nicki Minaj vrijgelaten na arrestatie op Schiphol vanwege softdrugs

De Amerikaanse rapper en zangeres Nicki Minaj is vrijgelaten nadat zij vanmiddag was opgepakt op Schiphol. Ze moest naar het politiebureau omdat ze softdrugs bij zich had.

Volgens een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee, die de artiest niet bij naam noemt, had een 41-jarige Amerikaanse vrouw "een redelijke hoeveelheid joints". "De verdachte heeft na overleg met het Openbaar Ministerie een geldboete gekregen en kan haar weg vervolgen", meldt de marechaussee op X.

De rapper kreeg een geldboete van 350 euro, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan de NOS. Minaj had 30 tot 100 gram wiet mee. De artiest, die eigenlijk Onika Tanya Maraj heet, livestreamde de situatie vanmiddag op Schiphol. Op de beelden is te zien dat een marechaussee tegen de zangeres zegt dat ze is aangehouden en naar het politiebureau moet omdat ze drugs bij zich heeft.

Strafblad

De zangeres schreef op X dat de joints van haar beveiliger waren. De geldboete die Minaj heeft betaald gaat echter naar haar en niet naar de beveiliger. Dat betekent ook dat de overtreding in Nederland op het strafblad van de zangeres wordt vermeld. Voor Minaj heeft dat weinig consequenties. "Zij is nog steeds welkom in Nederland", zegt de woordvoerder van het OM. "Maar het is belangrijk dat het niet weer gebeurt. Dan worden de straffen hoger."

Omdat de zangeres de boete heeft geaccepteerd is de zaak hiermee klaar, meldt het OM. "Maar zij krijgt wel een zogenoemde inkeerbrief mee. Mocht zij zich later bedenken en spijt hebben dat ze de geldboete heeft betaald, dan kan ze daar nog op terugkomen." Dan wordt er opnieuw naar de zaak gekeken.

De livestream van Minaj:

Nicki Minaj streamt eigen aanhouding op Schiphol

Nicki Minaj zou vanavond optreden in Manchester. Dat optreden gaat niet door en wordt op een later moment ingehaald, laat haar management weten.

Donderdagavond trad ze op in Amsterdam. Ze verscheen toen pas om 22.45 uur op het podium van de Ziggo Dome, tweeënhalf uur later dan ze zou beginnen.

Verontwaardigd

Het nieuws over de arrestatie van Minaj werd onder meer groot opgepakt door de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. Op X is de hashtag #freenicki trending en op haar socialemediakanalen reageren duizenden fans verontwaardigd op het nieuws.

Sommigen verbazen zich dat de zangeres in een land is opgepakt waar wiet legaal is. Dat is overigens niet het geval: in Nederland geldt een gedoogbeleid tot 5 gram softdrugs. Ook is het op Nederlandse luchthavens niet toegestaan om softdrugs voorbij de douane mee te nemen.

Minaj is een van de bekendste vrouwelijke rappers ter wereld. Ze had grote hits met onder meer Super Bass (2011), Starships (2012) en Anaconda (2014). Volgens het Amerikaanse tijdschrift Billboard behoort zij tot de 25 hiphopartiesten die het meest verdienden met hun tournees.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl