NOS Voetbal

Bayern München presenteert City-legende Kompany (38) als nieuwe trainer

Vincent Kompany wordt de nieuwe coach van Bayern München. Hij tekent voor drie seizoenen bij de Duitse recordkampioen. De 38-jarige Kompany, voormalig aanvoerder van Manchester City en het Belgische nationale team, komt over van Burnley.

Kompany leidde de Clarets vorig jaar naar de Premier League, maar daalde met de ploeg dit seizoen af naar het Championship. Kompany was eerder trainer van Anderlecht. Hij volgt in München Thomas Tuchel op.

"Het is een grote eer", vertelt Kompany. "Bayern is een instituut. Maar ik kijk vooral uit naar de simpele dingen die een team maken. Je moet het niet ingewikkelder maken, de rest komt vanzelf."

Kompany was niet de eerste keus van de Duitse grootmacht, die dit seizoen na elf landstitels op rij teleurstellend derde werd in de Bundesliga. In de Champions League reikte Bayern nog wel tot de halve finales, maar werd daarin uitgeschakeld door Real Madrid.

Onder anderen Xabi Alonso, die de hegemonie van Bayern doorbrak met Bayer Leverkusen, Roberto De Zerbi (Brighton & Hove Albion), Julian Nagelsmann (die Bayern juist inruilde voor de rol van Duits bondscoach) en Tuchel zelf zouden zijn gepolst voor volgend seizoen.

Met Kompany kiest de club voor een veelbelovende coach en een ambassadeur naar buiten. Dat Kompany meerdere talen vloeiend spreekt, waaronder Duits vanwege zijn periode als speler van Hamburger SV, is daarbij een pré.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl