NOS NieuwsAangepast

Meisje (10) zwaargewond, pleegouders vast voor mishandeling

Twee mensen uit Vlaardingen zijn aangehouden op verdenking van poging tot doodslag op hun 10-jarige pleegdochter. Het meisje werd vorige week in de nacht van maandag op dinsdag met zware verwondingen in zorgwekkende toestand opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de politie is ze er zeer slecht aan toe.

Het meisje was volgens het AD de dagen na haar opname nog niet aanspreekbaar. De politie zette een onderzoek op met een grote groep rechercheurs en een forensisch team. Na dat onderzoek en met behulp van camerabeelden uit de wijk kwamen de pleegouders als verdachten in beeld.

Slachtofferhulp

De verdachten zijn een man en een vrouw die allebei 37 jaar zijn. Twee andere kinderen in de woning, van wie niet is bekendgemaakt hoe oud ze zijn, zijn elders ondergebracht.

Volgens de politie is er nog veel onduidelijk. Getuigen worden opgeroepen zich te melden. Ook spoort de politie personen die zich op een of andere manier geraakt voelen door de zaak aan om contact op te nemen met slachtofferhulp.

Omwille van de privacy van het meisje en de twee andere kinderen en het nog lopende onderzoek is de politie terughoudend met het delen van informatie. De verdachten zitten nu vast in volledige beperking. Dat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Inspectie

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) noemt het een heftige en verdrietige situatie, maar doet geen uitspraken over individuele zaken. De IGJ legt wel uit dat zorginstellingen verplicht zijn om geweldsincidenten te melden bij de inspectie. Een dergelijke melding is nog niet binnen, maar de zorgaanbieder waar de pleegouders bij aangesloten zijn heeft daar een aantal dagen de tijd voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl