NOS Voetbal

Na minutenlange VAR-check pakt Club Brugge kampioenschap in België

Club Brugge lost Royal Antwerp af als kampioen van België. Een doelpuntloos gelijkspel tegen stadsgenoot Cercle Brugge in de laatste speelronde was net voldoende om Union Sint-Gillis achter zich te houden. Maar veel scheelde het allemaal niet.

'Club' begon met drie punten voorsprong op Union en Anderlecht aan de slotronde, maar kroop door het oog van de naald. Union won met 2-0 van Racing Genk, terwijl Club Brugge in de 86ste minuut op achterstand leek te komen.

Na lange en zenuwslopende beraadslagingen door de VAR en de arbiter was de slotsom dat doelpuntenmaker Leonardo Da Silva Lopes een decimeter buitenspel stond. Club kon zijn geluk niet op en tikte de laatste minuten zonder nog risico te nemen uit.

Het leverde de negentiende landstitel in de geschiedenis op. Voor Cercle was het gelijkspel van grote waarde, de ploeg gaat de voorronde van de Conference League in.

Negentiende titel

In de reguliere competitie eindigde Club Brugge liefst negentien punten achter Union, maar bij aanvang van de play-offs werd dat puntenaantal gehalveerd. In de kampioenspoule met de zes sterkste clubs bleef Club Brugge ongeslagen.

Vorig jaar pakte het Antwerp van trainer Mark van Bommel de Belgische titel. Dat succes kreeg geen vervolg, want Antwerp werd dit seizoen laatste in de kampioenspoule en greep naast Europees voetbal.

Vandaag won de ploeg wel met 3-1 van Anderlecht. Van Bommel, die vertrekt bij Antwerp, werd uitgebreid toegezongen door de thuisfans en vocht tegen de tranen.

Club Brugge speelt volgend seizoen als landskampioen in de Champions League. Union mag via de voorrondes een ticket voor dat toernooi proberen te bemachtigen. Anderlecht gaat als nummer drie de Europa League in.

Met Bjorn Meijer staat er bij Club Brugge één Nederlander onder contract. De linksback kampt momenteel met een blessure.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl