NOS Voetbal

Geen Europees voetbal: Van Bommel lijdt met Antwerp negende nederlaag in tien duels

Het dienstverband van trainer Mark van Bommel bij FC Antwerp gaat als een nachtkaars uit. De uittredend landskampioen leed maandag bij Racing Genk zijn negende nederlaag in tien duels: 1-0.

Antwerp grijpt door de nederlaag definitief naast Europees voetbal, voor het eerst in zes jaar. Owen Wijndal en Jurgen Ekkelenkamp stonden in de basis, Gyrano Kerk kwam als invaller in de ploeg.

Andi Zeqiri tekende in Genk voor het enige doelpunt van de wedstrijd door na 28 minuten te scoren uit een voorzet van de pas zestienjarige Konstantinos Karetsas.

Tranen

Na afloop was Van Bommel tot tranen toe geroerd. De emoties werden niet veroorzaakt door de sportieve teloorgang, maar door de blessure van Ritchie De Laet.

De 35-jarige verdediger zou volgende week in de laatste thuiswedstrijd van Antwerp een groots afscheid krijgen na vijf seizoenen bij de club. Maar De Laet liep tegen Genk een op het oog ernstige blessure op toen hij verkeerd neerkwam na een luchtduel.

De Laet verlaat het veld met op het oog een ernstige blessure

Van Bommel beleefde in vorig seizoen met Antwerp een droomjaar door de Belgische dubbel te winnen. Dit seizoen gaat het sportief veel moeizamer met de club, mede omdat een aantal bepalende spelers zoals Calvin Stengs (naar Feyenoord) en Arthur Vermeeren (Atlético Madrid) zijn vertrokken.

Sportieve neergang

Antwerp plaatste zich wel nog voor de play-offs om de landstitel, maar daarin werd alleen van Cercle Brugge gewonnen. Antwerp haalde de bekerfinale, maar daarin werd met 1-0 verloren van Union Sint-Gillis.

Van Bommel trok ondertussen zijn conclusies, mede ingegeven door de slechte financiële situatie bij de club. Antwerp leed de voorbije twee jaar forse verliezen.

Antwerp sluit komende zondag het seizoen af met de thuiswedstrijd tegen Anderlecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl