Katja Stam (rechts) en Raïsa Schoon
NOS Sport

Derde plaats beachvolleybalsters Stam/Schoon, goede zaken Van de Velde/Immers

Katja Stam en Raïsa Schoon hebben het Elite 16-toernooi in Portugal afgesloten met een derde plaats. Het Nederlandse beachvolleybalduo was in de troostfinale in kustplaats Espinho met 21-18, 21-12 te sterk voor Daniela Álvarez Mendoza en Tania Moreno uit Spanje.

Stam en Schoon staan zesde op de wereldranglijst, hun Spaanse tegenstanders bezetten de zestiende plek. Door hun goede prestaties de laatste maanden zijn Stam en Schoon zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Parijs.

In de halve finale gingen Stam en Schoon eerder vandaag in twee sets onderuit (22-20, 21-13) tegen Kirsten Nuss en Taryn Kloth. Dat Amerikaanse duo bezet de tweede plek op de wereldranglijst.

Van de Velde en Immers

Later op de dag speelden ook Steven van de Velde en Matthew Immers de troostfinale bij de mannen. Daarin verloren ze met 15-21, 28-30 van het Braziliaanse duo George/André.

Het Nederlandse duo ging eerder op de dag in hun halve finale in drie spannende sets onderuit tegen de Duitsers Nils Ehlers en Clemens Wickler (21-14, 19-21, 15-13).

Van der Velde en Immers

Immers en Van de Velde staan tiende op de wereldranglijst. In Portugal deden ze uitstekende zaken met het oog op olympische kwalificatie, ook omdat de andere Nederlandse duo's teleurstelden.

Stefan Boermans en Yorick de Groot sneuvelden in de groepsfase en Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen vlogen er al in de kwalificatie uit. Dankzij hun prestaties van dit weekend hebben Immers en Van der Velde nu de beste papieren van de drie Nederlandse duo's om naar Parijs te gaan.

Nederland mag maximaal twee mannen- en twee vrouwenduo's naar de Spelen afvaardigen. Tot en met 10 juni kunnen koppels punten verzamelen.

Brouwer en Meeuwsen zijn de enige Nederlandse beachvolleyballers die ooit een olympische medaille hebben gewonnen. Op de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 pakten ze brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl